Haladj az ellenállás mentén!

Haladj az ellenállás mentén!

Emberek vagyunk – gondoljuk magunkról – és ezzel a lendülettel bele is simulunk az Egónk kényelmes karosszékébe, és onnan, a saját szemüvegünkön keresztül vizsgáljuk egész életünkben a minket körbevevő világot! Mindannyiunk szemüvege más és más, más a fókuszáltsága, a távol- vagy közellátása, a lencséink csiszoltsága, vastagsága, a páraállósága, a keret mérete és színe, és még sorolhatnánk. Egy dolog biztos, nincs két ugyanolyan szemüveg, mint ahogy, nincs két ugyanolyan látásmód sem!

Jártamban keltemben, akarva akaratlanul folyamatosan hallom a körülöttem lévő emberek beszélgetéseit (tömegközlekedés, kávézóban, étteremben, stb.) és arra kellett rájönnöm, hogy szinte kivétel nélkül mindenki csak szapul valakit, vagy valakiket, miközben Neki Igaza Van! A párbeszédek 90%-át az teszi ki, hogy xy milyen hülye, ügyetlen, rosszindulatú volt, miközben Én tudom a tutit!

Meggyőződéseink óriási repertoárjával vagyunk mindannyian felvértezve, és ez olyan mesterien van beleágyazva az egónk köntösébe, hogy észre sem vesszük, hogy aminek ellenállunk, az tulajdonképpen valamilyen negatív tulajdonságunk, elfojtott sérülésünk, amit még magunk előtt sem ismerünk be, vagy éppen még a felismeréséig sem jutottunk el!

A tudományos elemzések és a spirituális világ alapnormái egybehangzóan megállapítják azt, hogy, ami ellenállást vált ki bennünk, azzal nekünk bizony dolgunk van! Sok ember, nagyon sok módon próbál meg fejlődni, végez el különféle személyiségfejlesztő tanfolyamokat (melyek többsége egyébként nagyon jó és hasznos, de általában nem 100%-ban személyspecifikus), miközben észre sem vesszük, hogy ott van a megoldás az orrunk előtt!

A megoldás nagyon egyszerű!

Adott hónap első napján fogj egy üres lapot, majd egy hónapon keresztül minden este írd fel a lapra, hogy mi volt aznap, ami ellenállást váltott ki benned, akár személy, vagy olyan szituáció volt, amibe nem akartál belehaladni!

Írd őket egy hónapig, minden este, majd, amikor letelt a 30 nap (ennyi idő alatt egy átlagember akár többször is szembesül, találkozik a saját gyenge pontjaival), nézd meg, hogy mik voltak ezek a helyzetek! Amennyiben elemezted, megértetted, és (őszintén) kigyűjtötted a gyenge pontjaidat, jön el a Bátrak ideje, vagyis ezeknek a pontoknak a leküzdése, ami nem jelent mást, mint hogy ELKEZDED KERESNI AZ ILYEN SZITUÁCIÓKAT – ÉS BELEMÉSZ!

Ezzel megkezdted a gátjaid felszámolását, ami első kőrben nem is lesz olyan egyszerű, de aztán, az első néhány után lendületet kapsz (mert ráérzel az ízére, hogy mennyivel lett egyszerűbb az életed), és sokkal könnyebben fog majd menni. Ne ijedj meg, ha lesz ellenállásaid között olyan, aminek nem tudsz „nekimenni”, vagy, ha már 10-szer neki is mentél még nem tudtad felszámolni – ez teljesen normális. Az a lényeg, hogy közben sok másikat „kivégzel”, letudsz, amik után, ha eljött az ideje, akár a legnagyobbakat is le fogod tudni! Egy a titka az egésznek, el kell felejteni a halogatást, nincs olyan, hogy „Majd holnap megcsinálom!, Majd holnap elmondom Neki!, Majd….!”, csak a MOST van, a jelen, csak itt és most tudod megvalósítani, vagyis meglépni ezeket az akadályokat!

Miután már megléptél párat, azt is fel fogod fedezni, hogy az újonnan keletkező gátak (mert, hogy ilyenek is vannak) melyek, mert rögtön zsigerből érezni fogod, és a fejedben egy hatalmas piros felkiáltójel mutatni is fogja, hogy „Hüh, megint ellenállok valaminek, vagyis ez megint egy újabb rossz beidegződés, fék!”.

Gyűjtsd össze, őszintén ismerd be magadnak, majd tiszta erőből menj neki, haladj bele a szituációkba! Ezzel feloldasz millió negatív berögződést magadban, miközben felszabadulsz ezek rabigáiból (elveszítve jó néhány negatív „álarcodat”), és napról napra egy sokkal nyugodtabb, feszültség mentesebb, boldogabb Világ bontakozik ki benned.

További bejegyzések elérhetők a szerzőtől: Horváth László

Megosztás: