Újévi jókívánság

 

Minden nap amikor felkelünk egy újjászületés. Az év kezdete is az. Az évet búcsúztató, szilveszteri ünnep azonban gyakran vezet oda, hogy az év első napját másnaposan, fáradtan és sok alvással töltjük.

Ha ezt jelképesen nézzük, akkor ez érdekes üzenetet hordoz. Másnaposan és fáradtan kezdeni az évet?! A tavalyi év következményeit vinni tovább? Homályos tudat és alvás? Alvás szó szerint és átvitt értelemben.

Pedig valójában egészen mást szeretnénk. Új, tiszta életet, elhagyva a korábbi megkötéseket és fárasztó következményeket. Sokan szeretnénk felébredt, éber, tiszta tudatot a mámor és alvás helyett. Cselekvő szabadságot a tavalyi év hatásaitól megfáradt másnaposság helyett. Frissességet, erőt, jó érzést.

Újévi kívánság helyett (vagy mellett) tettekre is fordíthatjuk a szavakat és vágyakat! Kezdhetjük az év első napját úgy, ahogyan az évet megélni szeretnénk. Ha jókedvű, aktív évet szeretnénk, akkor így készítsük azt elő ma a szilveszterrel. Például azzal, hogy kevesebb alkoholt iszunk, nem eszünk túl sokat és olyan dolgokkal foglalkozunk, amik igazán mi vagyunk, fontos nekünk és örömet okoz. Család, barátok, vagy bármi más. Ez a tettekre fordított gondolat meghatározó jelképes üzenet önmagunk, a jövőnk számára! Nem csak mondjuk mit szeretnénk, hanem teszünk is érte.

Kívánok mindannyiunknak jó kedvet, erőt, jó érzéseket! Boldog új évet, új életet!

Szeretettel: Papfalvi Gábor

További bejegyzések elérhetők a szerzőtől: Papfalvi Gábor

Megosztás: