Ajánló – tudomány és spiritualitás összekapcsolva

Kedves Olvasó,

Szeretnék két érdekes nézőpontot ajánlani a világ megismeréséhez, melyek talán kevésbé vannak még a köztudatban. Két figyelemreméltó perspektívát, mely színesítheti a világról alkotott képünket.

I.

Az egyik Gregg Braden: Missing Links sorozata, melyet most tesz fel a szerző, folyamatosan az alábbi youtube csatornájára: https://www.youtube.com/user/GreggBradenOfficial/featured

Ezen a csatornán többféle műsor van, én a Missing Links című részekere utalok.

A sorozat kísérletet tesz összekötni a tudományt és a spiritualitást. A különféle kutatási eredményeket igyekszik összekapcsolni a már sokak által ismert spirituális fogalmakkal. Ha szeretnéd jobban érteni mi hogyan működik, akkor abban egy segítség lehet ez a sorozat. Az amerikai előadó az egyes témákat részletesen, közérthetően igyekszik bemutatni.

Remélem az angol nyelvű előadás nem rettent el senkit. Jól érthető, talán nem perfekt angolosoknak is. A legutóbbi adás például arról mesél, hogy miként tükröződik a belső világunk a környezetünkben. A film második felében egy Jézus idézetből vezeti le, az univerzum energetikájának működésén keresztül, hogy miért vonzódunk egyes emberekhez, miért érzünk néha egy-egy nő vagy férfi iránt különösen nagy vonzódást. Illetve, ami talán még érdekesebb lehet a párkapcsolatok szempontjából: miért múlik el a vonzalom. Ezzel elvesztettünk valamit vagy épp ellenkezőleg?

II.

Egy másfajta megközelítést kapunk Dr Hoffmann Gergely: A végtelen egyszerű könyvéből. A szerző a kvantumfizika és spiritualitás ötvözésével igyekszik komplex magyarázatot adni a világ működésére, benne elsősorban a mi működésünkre. Hogy jobban értsük önmagunkat. A komplexitás nem bonyolultságot, hanem teljeskörűséget jelent, legalábbis bizonyos keretek között. A kvantumfizika kifejezés tehát senkit ne rettentsen el, a szerző közérthető, miközben végtelenül mély tartalmakat érint…

Megosztás: