Ajánló – tudomány és spiritualitás összekapcsolva

Kedves Olvasó,

Szeretnék egy új sorozatot ajánlani, aminek részeit Gregg Braden (író, kutató, előadó) most teszi fel folyamatosan az alábbi youtube csatornájára: https://www.youtube.com/user/GreggBradenOfficial/featured

A sorozat kísérletet tesz összekötni a tudományt és a spiritualitást. Gyakorlatilag és elsősorban a kvantumfizika kutatási eredményeit kapcsolja össze a már sokak által ismert spirituális fogalmakkal. Ha szeretnéd mélyebben megérteni mi miért működik úgy, ahogy, akkor abban segítség lehet ez a sorozat.

Képekkel, videókkal szemléltetve, az egyes témákat részletesen, közérthetően igyekszik bemutatni. Nem véletlenül sok best-sellere van a szerzőnek: tudja hogyan kell átadni üzeneteket. Angol nyelvű, de jól érthető, talán nem perfekt angolosoknak is.

Dr Hoffmann Gergely: A végtelen egyszerű könyve is hasonló módon, a kvantumfizika és spiritualitás ötvözésével próbál komplex magyarázatot adni a világ működésére, benne elsősorban a mi működésünkre. Hogy jobban értsük önmagunkat. A komplexitás nem bonyolultságot, hanem teljeskörűséget jelent, legalábbis bizonyos keretek között. Épp ellenkezőleg, mindkét szerző inkább közérthető, miközben végtelenül mély tartalmakat érintenek.

Ez tehát két figyelemreméltó perspektíva, mely színesítheti megértésed a világról.

Remélem az angol nyelvű előadás nem rettent el senkit. A legutóbbi adás például arról mesél, hogy miként tükröződik a belső világunk a környezetünkben. A film második felében egy Jézus idézetből vezeti le, az univerzum energetikájának működésén keresztül, hogy miért vonzódunk egyes emberekhez, miért érzünk néha egy-egy nő vagy férfi iránt különösen nagy vonzódást, majd ami talán még érdekesebb lehet, miért múlik az el. Ezzel elvesztettünk valamit vagy épp ellenkezőleg?

Megosztás: